הבלוג שלנו

דאגנית? יש לנו כמה הצעות להוריד את מפלס הדאגה
30.07.2019
דאגנית? יש לנו כמה הצעות להוריד את מפלס הדאגה. כמה הצעות פשוטות להורדת מפלס הדאגה מאת קלריסה טייטל קיימים שני (שלושה) סוגים של דאגה: דאגה מוצדקת שיושבת על מנגנוני ההישרדות שלנו והיא עוזרת לנו להימנע מסכנה יש דאגה שעוברת את גבול היעילות והופכת להיות מציקה ברמה מוגזמת עד כדי פגיעה בבריאות וביכולת התפקוד היום יומי ויש את הדאגה הפולנית (בלי להעליב) שהיא מוצדקת לכל … להמשיך לקרוא דאגנית? יש לנו כמה הצעות להוריד את מפלס הדאגה

כמה הצעות פשוטות להורדת מפלס הדאגה

מאת קלריסה טייטל

קיימים שני (שלושה) סוגים של דאגה:

  • דאגה מוצדקת שיושבת על מנגנוני ההישרדות שלנו והיא עוזרת לנו להימנע מסכנה
  • יש דאגה שעוברת את גבול היעילות והופכת להיות מציקה ברמה מוגזמת עד כדי פגיעה בבריאות וביכולת התפקוד היום יומי
  • ויש את הדאגה הפולנית (בלי להעליב) שהיא מוצדקת לכל הדעות… כי אם ניקח לפולניות את הדאגה הם יפסיקו להיות פולניות… וזה לא משהו שקורה. (נכון?)

אז מי שרוצה להמשיך לדאוג לנצח כי זה משרת אצלה משהו שהוא מעבר לדאגה. מצוין.

בשביל זה לא צריך אותי. אתן מסתדרות מצוין.

אני כאן בשביל אלו שרוצות להפסיק לדאוג או להוריד את מפלס הדאגה אבל לא יודעות איך.

איך נוריד את מפלס הדאגה? הנה כמה הצעות לשימוש מיידי וללא עלות…

  1. לנשום
    האם שמת לב איך את נושמת בזמן דאגה? נכון, נשימות שטוחות קצרות ומהירות. כל מה שצריך לעשות זה לעצור רגע, ולהקדיש תשומת לב יתרה לנשימות. לנשום עמוק ולאט, ובזמן הנשימות לרוקן את הראש ממחשבות על ידי מיקוד תשומת הלב באויר היוצא והנכנס למערכת הנשימה. הקלה מיידית מובטחת.
  2. שיטת דייל קרנגי, מתוך ספרו "איך להפסיק לדאוג ולהתחיל לחיות"
    א. רשמי לפנייך את העובדה שבעטייה את דואגת. (רק את העובדה ללא פרשנויות)
    ב. שאלי את עצמך מה את יכולה לעשות בקשר לזה
    ג. עשי… פעלי לפי מה שעלה בך.

    כלומר, לקחת אחריות ולפעול במסגרת מה שבשליטתנו… ומה שלא בשליטתנו… מה הטעם לדאוג…? בואו נעשה את הכי טוב שאנחנו יכולות ואת השאר נשחרר.

  3. לייצר הסחות דעת
    כלומר להעסיק את עצמנו במשהו אחר ולהסית את תשומת הלב ממקור הדאגה.
  4. להמעיט בצריכה של מקורות לדאגה.
    כל אמצעי התקשורת מאכילים אותנו במידע שמנוסח בצורה צהובה דרמטית ומוגזמת אחרת זה לא מעניין… ואנחנו נשאבים לתוך המידעים האלה ונותנים להם להיכנס לנו לתוך המערכות המודעות והלא מודעות ואנחנו הופכים להיות מודאגים ללא שליטה… אז מבלי להפוך לאדישים לגמרי למתרחש סביב… אפשר בהחלט לצמצם את החשיפה לכל מקור חיצוני שיוצר אצלנו דאגות.
  5. שיטת העבודה של ביירון קייטי
    ממש ממש ממליצה… ביירון קייטי מלמדת אותנו לחקור את האמת. מתוך ידיעה ברורה שהמחשבה שיוצרת את הדאגה איננה אמת…
    פשוט תשאלי: האם זו האמת? פשוט תתווכחי עם הדאגה שלך עד שיהא תאבד מכוחה.
  6. ובהמשך לזה שימוש נישלט בדמיון. הדאגה נובעת ממחשבה שרצה לנו בראש בצורת מילים או בתמונות של תרחישים עתידיים. זה עדיים לא קרה ובכל זאת זה שם בראש כאילו שזו המציאות הבלעדית… וראי זה פלא… יש לנו את היכולת לייצר מציאות חלופית בראש באמצעות הדמיון… פשוט תמציאי תמונה או מחשבה אחרת במקום. הכח אצלך…
  7. נצלי את ההזדמנות!!! הדאגה מציפה פחדים… נצלי את ההזדמנות להביט בהם בעיניים ולהתמודד עם הפחדים שיושבים לנו עמוק בתוך המערכות.

    פחד יקר, מה מעשיך? מפני מה באת להזהיר אותי? אה… תודה כבר אין צורך…

  8. לחייך!!!
    גם אם קשה והחיות לא יוצא מעצמו, שימי עפרון בין השיניים… באופן אוטומטי ייווצר לך חיוך גם אם לכאורה אין לך סיבה. היופי הוא שהמוח לא מבחין בין חיוך עם סיבה לחיוך ללא סיבה.

    חיוך הוא חיוך

    ברגע שקצוות הפה מורמות למעלה, מיד מתחילה שרשרת של תגובות פיזיולוגיות כמו הפרשת אנדורפינים שאחראים בין השאר לתחושות טובות. והיופי הוא שאי אפשר להרגיש רע ולהרגיש טוב בו זמנית… השתמשי באינטליגנציה של הגוף בלי להשקיע מאמץ בשינוי מחשבתי/רגשי.

זכרי! הדאגות יושבות על ציר הזמן העתידי… עדיין לא קרה ובכל זאת הן מכרסמות כל חלקה טובה. הכוח בידיים שלך!!! את בעלת הבית של המחשבות שלך. בחרי מה את רוצה לעשות ועשי. החליפי מחשבה במחשבה והכניסי רגיעה לחייך.

אהבה גדולה

קלריסה